Type and press Enter.

Over mij

Sanne Miss Scandinavië
Lofoten Noorwegen Miss Scandinavië
Preikestolen Noorwegen Miss Scandinavië
Blue Lagoon IJsland

Hej! Hu mår du?

Wat ontzettend leuk dat je een kijkje neemt op Miss Scandinavië!

Even voorstellen

Bij een eerste kennismaking hoort natuurlijk ook een goede introductie. Dus, daar gaan we! Ik ben Sanne en leef samen met mijn man Thijs en onze dochter in het pittoreske Oostzaan (want dat is Oostzaan toch wel een beetje), net onder de rook van Amsterdam. Combineer dit met twee fluffy katten en je hebt een vrolijk en gezellig huishouden. Vanuit onze achtertuin kijken we meteen uit over het plaatselijke natuurgebied. Natuur en weidse uitzichten hebben me altijd al aangetrokken en Scandinavië heeft beide natuurlijk in overvloed. Ik hou enorm van het “wind door je haren gevoel”, in de winter de kou op je huid en in de zomer de zonnestralen die de wereld nog net een stukje mooier lijken te maken. Ruige natuur, oneindige uitzichten en het puur kunnen genieten van de dingen om je heen.

Noorse chocolade & Zweedse guilty pleasures

Ik hou trouwens ook enorm van chocolade (tip: de Noorse Freia Melkesjokolade is echt heerlijk), deze probeer ik er tijdens de vakanties weer af te werken met outdoor activiteiten, zoals hiken. Verder ben ik dol op Scandinavische merken en korte stedentrips. Een glas witte wijn met vrienden en lange zomeravonden vind ik trouwens ook helemaal niet verkeerd.

Scandinavische Netflix series zijn de ultieme ontspanning, hoewel ik als boekenwurm ook met grote regelmaat Scandinavisch thrillers verslind. Lezen is toch ook wel heel fijn, zowel tijdens vakantie als thuis. En om af te sluiten met een echte guilty pleasure – ik durf het bijna niet te zeggen – ben ik dol op de köttbullar (Zweedse gehaktballetjes) van de Ikea. Misschien niet de meest gezonde en culinaire variant van de köttbullar, maar evengoed erg lekker.

Mijn favoriete vakantiebestemming

Betekend mijn voorliefde voor Scandinavië dan dat ik alleen de noordelijke landen bezoek? Nee, niet helemaal. De wereld is groot en er zijn genoeg mooie plekken die erop wachten om ontdekt te worden. Maar we komen er wel veel! De noordelijke landen zijn mijn favoriete vakantiebestemmingen en landen waar ik altijd per direct weer naartoe zou willen graan. Mij passie voor Scandinavië is oneindig groot en wil deze graag met jullie delen in de vorm van dit travel platform, Miss Scandinavië.

Passie voor Scandinavië

Miss Scandinavië is ontstaan door mijn passie voor de noordelijke landen, de weidse uitzichten, de soms sprookjesachtige natuur en de ontspannen outdoor sfeer. Hele studies worden gemaakt op zoek naar de mooiste bezienswaardigheden en leukste plekken om te overnachten. Deze informatie, handige tips en inspiratie deel ik graag op Miss Scandinavië.

Zie het als bouwstenen om je eigen reis door Scandinavië samen te stellen (routes, bezienswaardigheden, inspiratie, excursies en betaalbaar overnachten), waardoor je reis door Scandinavië en de noordelijke gelegen landen nog net dat beetje extra’s krijgt.

Een overnachting op een onbewoond eiland, het bezoeken van een ijs grot, ontspannen in een verborgen warmwaterbron. Niet alleen standaard tips, maar specifieke en waardevolle informatie. Alle ingrediënten om zelf een onvergetelijke vakantie samen te stellen.

Op Miss Scandinavië vind je alles voor de avonturier (outdoor, reisroutes, bezienswaardigheden), de stadsliefhebber (de mooiste Scandinavische steden, tips & inspiratie en de familie (want voor kinderen kan Scandinavië ook een hele leuke bestemming zijn). Maar ook handige tips over hoe je deze fijne Scandinavische lifestyle zelf kan toepassen in je dagelijks leven.

Gek op mooi en betaalbaar overnachten

Ik geloof echt dat een goede accommodatie, camping of prachtige wildkampeerplek een enorme meerwaarde kan zijn voor je vakantiebelevenis. We maken er vaak hele studies van op zoek naar de mooiste betaalbare overnachtingen met altijd iets extra’s. Een ademend uitzicht over een fjord, je eigen jacuzzi om ‘s avonds in te ontspannen na een dag hiken of het lekkerste ontbijt van de hele weide omtrek. Als je goed zoekt zijn er vaak nog echte verborgen pareltjes te vinden en deze wil ik graag met jullie delen.

Waar de naam Miss Scandinavië vandaan komt?

En waar de naam Miss Scandinavië vandaan komt? Van het thuisfront. Als ik weer eens met een nieuwe bestemming of wilde plannen voor een bezoek aan de noordelijk gelegen landen op de proppen kom, word ik weleens gekscherend Miss Scandinavië genoemd. Een lieve grap die me uiteindelijk wel een hele passende naam opleverde voor dit fijne Scandinavië platform waar ik met veel liefde aan werk.

Wil je meer weten over Miss Scandinavië en mijn avonturen? Dan zou ik het ontzettend leuk vinden als je me volgt op Instagram, Facebook of Pinterest!

Kära hälsningar, oftewel lieve groet,

Sanne